woensdag 22 februari 2012

Moeilijke dag

Iemand zei me laatst dat ik wel vaak opgewekt ben, ondanks de voorbije maanden. En of het nooit lastig is, omdat dat uit mijn blog niet echt blijkt. Daar had ze gelijk in, eigenlijk. Meestal gaat het goed. Ik ben zo positief als ik lijk, meestal. En er zijn de laatste maanden ook erg leuke dingen gebeurd, dat helpt ook. Maar nee, het gaat niet altijd vanzelf, natuurlijk niet. Gisteren was zo'n rotdag, al is dat ook relatief. Opstaan met alwéér een grote koortsblaas, dat wil al eens op mijn gemoed werken voor eventjes. Ik ben nu toch eens met een anti-viraal middel begonnen, want ik heb in gans mijn leven nog nooit zoveel koortsblaasjes gehad als in de voorbije twee-drie maanden. Ik snap echt niet hoe dat komt. Anti-viraal middel dus, hopelijk helpt het. 
En verder last met de Ex.  Het brengt me nooit aan het twijfelen, integendeel, maar pijn doet het wel. Oude wonden waar aan gekrabt wordt. En dat zorgt ervoor dat ik ga terugkrabbelen, als een kat in het nauw. Het had me gisteren te pakken, tranen van woede en oud verdriet. Nog drie weken en dan gaan we opnieuw naar de rechtbank. Ik kijk er niet naar uit omwille van het moment zelf, maar tegelijk wou ik dat het al achter de rug was. Ik hoop dat ik die dag tegelijk ook iets leuks kan plannen, daar moet ik nog even over nadenken. 
Dus ja, er zijn ook moeilijke momenten. Het zou maar gek zijn als dat niet zo was. Maar vandaag schijnt de zon weer. En kijk ik uit naar de vele leuke dingen van de komende weken en maanden.

maandag 20 februari 2012

La bella Italia

uitzicht van op de Toscaanse heuvel


Zo gaat dat dan. Het ene moment is een reisje het verste van je gedachten. We zien wel wat het jaar brengt en zo. Amper 24 uur later is er plots van alles geboekt, wordt er heen-en-weer gemaild over vluchten en zijn er enthousiast 7 vakjes aangekruist op de kalender. Jippie ! Er is dus een onverwacht reisje vastgelegd, naar de heuvel in Toscane waar ik het al eens eerder over had.  De plek waar mijn hele familie graag komt. Ik ben er ook al drie keer geweest, maar het verveelt nooit. Onmogelijk, dat laatste. En nu ga ik onverwacht mee met broer en schoonzus. Er zijn nog veel plekken die ik zou willen zien, maar Italie ... dat is Grote Liefde, dus daar ga ik altijd naar terug. En het is met Kind, dus dan is een vertrouwde plek wel handig. Dit keer gaat het niet via een tweedaagse calvarietocht met de wagen (want 1400 km, dat kruipt toch altijd in de kleren), maar eenvoudigweg met een twee uur durende vlucht naar Bologna, waar we een auto gaan huren om dan de laatste 150 km af te leggen doorheen het Toscaanse landschap. Dat zie ik heel erg zitten, om dat eens op die manier te doen. Want als dat goed meevalt, dan is die kleine get-away (want wij krijgen daar tevens een zeer democratisch vriendenprijsje, jeej) misschien in de toekomst nog sneller eens geboekt ! Ik droom al verder ...
En zo staat een eerste reisje voor dit jaar gepland. Ik was sowieso van plan om samen met mijn dochter even weg te gaan. Dat had ik me plechtig voorgenomen tijdens de zomer van 2011, de zomer waarin er niets te reizen viel, de moeilijkste zomer voor mij tot nu toe, de zomer van afscheid nemen en verhuizen. Die rare zomer. Zo'n zomer mocht het in 2012 niet worden, dus had ik een soort last-minute in gedachten, zij en ik het vliegtuig op, want daar droomt ze al lang van. Nu kan ik het combineren met het leuk gezelschap van broer en schoonzus, wat wel fijn is, volwassen conversatie als de Italiaanse zon achter de heuvels is verdwenen.
Het jaar nemen zoals het komt ? Ik ben druk bezig, lijkt me zo ! 

maandag 13 februari 2012

But for now

Beetje stil hier, maar dat betekent dat alles goed met me gaat, eigenlijk. 
Geen tijd om me aan dingen te ergeren, al zijn die er wel, vooral werksgewijs dan.  Maar gewoon eventjes geen zin en geen tijd om er te lang bij stil te staan. De werkweek gaat sneller dan ooit en het weekend zit lekker vol. Met leuke dingen.  Toch is de vakantie straks (nog een paar dagen doorbijten) welgekomen. De koortsblaasjes achtervolgen me als sinds januari, dus wat extra slaap zal deugd doen. En voor de rest mag 2012 vooral voortdoen zoals het bezig is. Zou fijn zijn, dank u.  Ik hoop voor u van 't zelfde !

donderdag 2 februari 2012

Lekker warm



Awel, ik verschiet nu van die clip. 
Dit liedje draaiden ze nog een keer op Facebook-Friday vorige week en 't zit al dagen in m'n hoofd. 't Is zo schoon. Maar in mijn beleving is dat gewoon een lieve tekst, geen triestige. 't Zal wel voor iedereen anders zijn, maar die clip van al die huilende mensen had ik er nu niet bij verwacht. Nu ja, het kan op verschillende manier geïnterpreteerd worden natuurlijk, de gustibus et coloribus ...
Enfin, voor mij is het dus een lief liedje, zeker nu het buiten zo koud is !